جراحی فتق کشاله ران به دو صورت باز یا بسته (که همان لاپاروسکوپی هست) انجام می شود در دنیای امروز بسیاری از عمل های فتق به سمت لاپاروسکوپی پیش میروند ولی همچنان بیشترین میزان عمل فتق ناحیه ی کشاله ران همون اینگواینال به روش باز انجام میشود که از نظر عود این دو روش شبیه هم هستندو خیلی بایکدیگر فرق ندارند.
در هر دو مورد مش گذاری انجام میشود با این تفاوت که در عمل باز یک برش حدود هفت تا هشت سانتی متری ایجاد می شودولی در عمل بسته یا همان لا پاراسکوپی سه سوراخ برای بیمار تعبیه میشه که وارد شکم شده و فرایند کار انجام می شود.
روش های جراحی عمل جراحی فتق کشاله ران
در عمل باز احتمال درد های بعد از عمل مقداری بیشتر بوده ولی طولانی مدت نیستند و همچنین در عمل بسته هم دردهایی گاهی دیده می شود.
از مزایای عمل بسته یا همان لاپاراسکوپی می تواند به این اشاره نمود که پزشک می تواند همزمان فتق دوطرفه را همزمان جراحی نماید؛ در این روش بایستی یک دوربین وارد فضای شکم شده که احتمال خیلی کمی وجود دارد که باعث آسیب به احشا داخلی شود که این احتمال در عمل بسته وجود ندارد و می توان به صورت همزمان فتق دو طرف را تشخیص داد.
اما در مواردی که فتق بزرگ باشد لاپاراسکوپی سختتر می شود ودر این صورت بیمار کاندید جراحی باز می شود و همچنین در مواردی که فتق به کیسه بیضه راه پیدا می کند شاید بهتر گزینه جراحی باز می باشد. البته از نظر عود هر دو یکسان می باشند.
در عمل لاپاراسکوپی همیشه مش گذاشته میشود ولی در عمل باز میتوانیم مش گذاری انجام ندهیم که احتمال عود را کمی بالاتراست ولی در صورتی که بیمار تمایل به مش گذاری ندارد می توانیم مش گذاری انجام ندهیم.