به بیرون زدگی احشاء داخل شکمی از اطراف ناف، فتق نافی گفته می شود.
و به علت اینکه ناحیه ناف در جدار شکمی از عضلات و فاشیای ضعیف تری برخوردار است احتمال ایجاد فتق در این ناحیه بیشتر است.
فتق نافی در کودکان بیشتر در نوزادان نارس و یا نوزادانی که زودتر از زمان مقرر به دنیا آمده اند دید می شود زیرا با توجه به وزن کم این نوزدان احتمال بروز فتق نافی در آنها بیشتر است.نوزادانی که دچار فتق نافی می شوند در هنگام گریه کردن فتق بیرون می زند و در اکثر مواقع در دو سال اول زندگی این مشکل برطرف می شود ولی اگر تا سن 3 الی 4 سالگی فتق بسته نشد و یا در این مدت علامتی مانند گیر افتادن فتق پیدا کرد درمان به روش عمل جراحی برای کودک انجام می پذیرد.
افراد بزرگسال بیشتر به دلایل سرفه های مکرر به علت بیماری های تنفسی، بارداری های متعدد در خانم ها، عمل های جراحی روی شکم و چاقی زیاد دچار فتق نافی می شوند.
و بیرون زدگی و برجسته شدن ناف که به راحتی با دراز کشیدن به داخل شکم می رود از علائم فتق نافی در بزرگسالان به شمار می رود.
زمانی که احشای شکم در ناحیه ناف گیر می افتد، بیمار دچار درد شدید در این ناحیه و حالت تهوع و استفراغ می شود که در این هنگام، بیمار باید به صورت اورژانسی به پزشک مراجعه کند و درمان های لازم ٬برای او انجام شود.
ولی اگر فتق کوچک باشد یعنی به اندازه نیم سانت و یا یک سانت و علامت خاصی نداشته باشد می توان با آن مدارا کرد و مورد عمل جراحی قرار نگیرد اما اگر علامت دار باشدویابزرگتر بود باید برای درمان تحت عمل جراحی قرار بگیرد.
برخی از پزشکان جراح اعتقاد دارند که فتق های نافی بسیار کوچک را می توان به این صورت که پوست ناحیه ناف را باز کرده و پارگی ایجاد شده را بدوزند؛ درمان کرد۰ همچنین اکثر جراحان بعد از ترمیم ناف یک مش نیز در آن ناحیه می گذارند که این عمل را می توان به دو روش لاپاراسکوپی و باز انجام داد.
سلام
لطفا اسم و آدرس یک پزشک خوب برای درمان
فتق بالای ناف معرفی کنید.
سلام من ۱۶ سالمه چند سال قبل عمل فتق
ناف داشتم میخواستم بدونم ورزشی مثل
کشش کبری میتونه مضر باشه؟
سلام
هر ورزش یا کار سنگین که باعث درد در آن ناحیه می شود بهتر است انجام ندهید